ΓΛΩΣΣA

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ, ΕΚΘΕΣΕΙΣ

• O «Ηλεκτρικός Σαρκασμός», το πρώτο μου βιβλίο στα αγγλικά, με ποιήματα και δοκιμιακά ποιήματα, θα κυκλοφορήσει από τον ανεξάρτητο εκδοτικό οίκο Ugly Duckling Presse (UDP) το 2020. Οι εκδόσεις Ugly Duckling Presse έχουν έδρα το Brooklyn και ειδικεύονται όπως λένε, δύο από τους επιμελητές τους, στο να εκδίδουν μεταφράσεις, εικαστικά βιβλία, «ξεχασμένη» λογοτεχνία, διερευνητικές γραφές και σύγχρονη ποίηση που θα ήταν δύσκολο να βρει τη θέση της σε άλλον εκδοτικό οίκο. Μπορείτε να διαβάσετε την περιγραφή κι ένα σύντομο απόσπασμα του βιβλίου στον παρακάτω σύνδεσμο:

Electric Sarcasm

• Πέντε ποιήματά μου τα οποία μετέφρασα από τα αγγλικά δημοσιεύονται στο τεύχος «Διασπορά» του περιοδικού ΦΑΡΜΑΚΟ (Δεκέμβριος 2019).

• Η Alice Notley (από τις σημαντικότερες Αμερικανίδες ποιήτριες του 20ου αιώνα), η Marie de Brinvilliers, η Εκάτη, η Anne Boyer (από τις σημαντικότερες Αμερικανίδες ποιήτριες του 21ου αιώνα) και η Suzan Sontag με οδήγησαν στην «Ίδια Τοξικότητα», ένα δοκιμιακό ποίημα που έγραψα για την έκθεση «Δηλητήρια» που διοργανώνει ο Αποστόλης Αρτινός στα πλαίσια του Symptom Projects (2019). Δημοσιεύεται εδώ: https://the-symptom-projects.blogspot.com/2019/08/blog-post_11.html?fbclid=IwAR3mXiaHHMU1vPFGDVj7o87eT-1c5ZeIpmBf_K5bUdsmlS5n8RQUwWrSOrg

• Tα ποιήματα The New Nothing, Untitled, Untitled, La Promesse δημοσιεύονται στο SPLINTER ISSUE NO. 5: FEBRUARY 2019, ένα περιοδικό ποίησης που επιμελούνται οι Gizem Okulu και David Grundy. Μπορείτε να παραγγείλετε το τεύχος εδώ http://splintermag.blogspot.com/2017/08/splinter-magazine-issue-1.html#more

• Το μεγάλο ποίημά μου «Πώς τα ποιήματα-πόλεις» σε μουσική Στράτου Μπιχάκη επιλέχθηκε για τη ραδιοφωνική σειρά Radio_OCC της Στέγης Ωνάση (2018). Θα αναμεταδωθεί από το διαδικτυακό ραδιόφωνο της Στέγης το 2020.

• Το βίντεο ποίημα «Hack All Genders» δημοσιεύτηκε στο δεύτερο τεύχος του περιοδικού MAI: Feminism & Visual Culture, το οποίο σήμερα εκδίδεται από το University of Gothenburg, στη Σουηδία (Νοέμβριος 2018).

• Το ποίημα «Centuries are far from definitive texts» δημοσιεύτηκε στο περιοδικό DATABLEED 10 (Σεπτέμβριος 2018).

• Το ποίημα The New Grotesque δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Hotel archive (Μάρτιος 2018).

• Το ποίημα Untitled δημοσιεύεται στο ZARF 11, το οποίο επιμελούνται οι Callie Gardner (Μάρτιος 2018). http://zarfpoetry.tumblr.com

ZARF 11

● 2017: Συμμετοχή στο ηχητικό αρχείο «All: Collected Voices» που πραγματοποιήθηκε από το Goethe-Institut Athen ως μέρος του «apropos documenta» σε συνεργασία με το Radio Athènes και επιμέλεια Έλενας Παπαδοπούλου & Thomas Boutoux (2017). Στο πλαίσιο αυτό διάβασα στα ελληνικά και αγγλικά τα ποιήματά μου Χωρίς τίτλο & Οι αιώνες απέχουν πολύ από το να είναι οριστικά κείμενα .

● Το ποίημα I Would Love to Be Able to Persuade You δημοσιεύεται στο διαδικτυακό περιοδικό DATABLEED 7 (Μάιος 2017).

● Το ποίημα Turn Me Into A Country Tonight δημοσιεύεται σε μια ειδική έκδοση της εικαστικού Σοφίας Στέβη με αφορμή την ατομική έκθεσή της στην γκαλερί The Breeder (19 Ιαν. – 18 Φεβρ. 2017) και αναδημοσιεύεται στο site της γκαλερί.

Το video-ποίημα Κάθε Ενεστώτας Μέχρι ν’ Αλλάξει ο Χρόνος Είναι Μία Λίστα με Ερωτήσεις παρουσιάστηκε στην έκθεση «Regarding Nicolas Calas» που διοργανώθηκε στην Σχολή Καλών Τεχνών μεταξύ 21-27 Οκτωβρίου 2016. Μπορείτε να το δείτε εδώ.

● Το ποίημα Incomplete Syntax δημοσιεύεται στη συλλογή «Futures: Poetry of the Greek Crisis» που κυκλοφορεί από τις βρεττανικές εκδόσεις Penned in the Margin σε επιμέλεια Θοδωρή Χιώτη. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ: http://www.pennedinthemargins.co.uk/index.php/2015/09/the-greek-crisis-ignites-a-radical-new-generation-of-poets/

Incomplete Syntax extract

• Τα ποιήματα Ml or More και Lupography δημοσιεύονται στο περιοδικό Litmus III, the haematological issue, Ιούλιος 2015. O εκδοτικός οίκος Litmus publishing εξερευνά την αλληλεπίδραση ανάμεσα στην ποίηση και την επιστήμη. Το περιοδικό διευθύνουν οι Dorothy Lehane και Elinor Cleghorn. Υπεύθυνη ποίησης του 3ου τεύχους ήταν η Sarah Crewe και συνεπιμελητής ο David Rees. http://www.litmuspublishing.co.uk/Shop/2054-8915-3

• Τα ποιήματα When a Future is Made to Pass και Textovore δημοσιεύονται στο διαδικτυακό περιοδικό Blackbox Manifold 14, Άνοιξη 2015. Το περιοδικό διευθύνουν οι Alex Houen και Adam Piette. http://www.manifold.group.shef.ac.uk/issue14/DimitraIoannouBM14.html

• Το ποίημα Don’t Make Me Tell You Again That What You Say Will Always Be Heard δημοσιεύεται στο χάρτινο τεύχος a glimpse of, 2014.

• Τα κείμενα πρόζας Στις Όχθες του Ιλισσού and Η Αθηναϊκή Ζώνη, and the poem Αντι_σώματα δημοσιεύονται στο χάρτινο τεύχος a glimpse of, 2013.

• Το ποίημα Γεωγραφία δημοσιεύεται στο διαδικτυακό τεύχος a glimpse of, 2010.

• Το ποίημα Δέμα δημοσιεύεται στο διαδικτυακό τεύχος a glimpse of, 2009.

• Η πειραματική νουβέλα Μια Θάλασσα από Σόγια κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Futura, Αθήνα, 2008. Μπορείτε να διαβάσετε ένα απόσπασμα εδώ. Διατίθεται στο βιβλιοπωλείο Little Tree, Αθήνα.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: