ΥΠΟΔΟΧΗ

Η Δήμητρα Ιωάννου είναι συγγραφέας της πειραματικής νουβέλας «Μια θάλασσα από σόγια» και διευθύνει τη λογοτεχνική & εικαστική πλατφόρμα «a glimpse of». Πειραματίζεται με μορφές αφήγησης ή αντι-αφήγησης χρησιμοποιώντας διάφορα μέσα, όπως γραφή, φωτογραφία, εκδόσεις. Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τις δυνατότητες οπτικοποίησης, αναμετάδωσης και επιτελεστικότητας της γλώσσας. Επιμελείται τη σειρά σεμιναρίων/εργαστηρίων για την Πειραματική Γραφή the text lab.

ΓΛΩΣΣΑ
Γράφει ποίηση κυρίως στα αγγλικά. Ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί στα έντυπα ή διαδικτυακά περιοδικά DATABLEED, Tears in the Fence, Litmus και Blackbox Manifold. Το ποίημά της «Incomplete Syntax» δημοσιεύτηκε στην ποιητική ανθολογία Futures | Poetry of the Greek Crisis.

Τον Νοέμβριο 2017, συμμετείχε στο σπονδυλωτό έργο του Ζάφου Ξαγοράρη «Εργαλεία αποσυναρμολόγησης» ως εισηγήτρια του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής «Εφήμερες επιγραφές». Το δίμηνο εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης, με τα παιδιά της Δ’ τάξης.

http://www.elculture.gr/blog/1024262782/
http://www.sgt.gr/gre/SPG2081/

Περισσότερα στοιχεία θα βρείτε εδώ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
Ξεκίνησε να φωτογραφίζει «μικρο-τοπία», ενώ στην τελευταία ενότητα φωτογραφιών της ενσωματώνονται στίχοι από ποιήματά της.

Περισσότερα στοιχεία θα βρείτε εδώ.

A GLIMPSE OF
Tο 2009 ίδρυσε την πλατφόρμα «a glimpse of» με στόχο την ενεργοποίηση υβριδικών αφηγήσεων οι οποίες αποτελούνται από κειμενικά, ηχητικά και οπτικά έργα. Διαλέγει τα υλικά και τα κανάλια για τις εφαρμογές αυτής της ιδέας. Έχει μεταφράσει για το «a glimpse of» ποίηση, πρόζα και δοκίμια από τα αγγλικά.

Περισσότερα στοιχεία θα βρείτε εδώ.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: